Hem
Om mig och Meddys
Om GINNY
Valpkullar Ginny
Om MOLLY
Valpkullar Molly
Om SUDDEN
Om IDA
Valpkullar Ida
Bilder
Att skaffa hund
Terapihunden Robin
Rasstandard
Kontakta mig


Terapihunden Robin

Robin utsedd till veckans Stockholmare av P4 Stockholm

Robin och Madelaine är ett Terapihundsekipage.

Ett terapihundsekipage arbetar tillsammans på skolor, gruppboenden, äldreboende, ungdomsvård etc. Arbetet innebär allt ifrån lugna, mysiga stunder till roliga promenader.

En Terapihund ska klara av närkontakt, höga ljud, plötsliga rörelser och ska även kunna positionera sig intill rullstol/rullator/säng, den ska klara av att hanteras av främmande människor, gå fint i koppel, hälsa fint, apportera samt kunna några cirkuskonster att glädja människor med.

Robin är en snäll och kelig Cavalier King Charles Spaniel. Robin har varit med Madelaine på jobbet som undersköterska inom vård och omsorg i många år.

Robin började sin karriär vid tre månaders ålder. Redan då följde han med Madelaine till jobbet på hennes arbetsplats. Bussen till stan, tunnelbana och en liten promenad till jobbet. Robin har fungerat utomordentligt hela tiden. Han är van, stabil, vänlig och tillgänglig.

Robin och Madelaine examinerades våren 2010. De är utbildade via Hundens hus. Under utbildningen fick de bl a kunskap om varför det är bra med Terapihundar

  • hur de på ett positivt sätt påverkar människor

  • hur man kan använda sin hund på ett aktivt sätt i sjukgymnastik

  • hur man gör för att höja motivationen hos personer

  • hur en hund kan stärka jaget

  • hur man kan arbeta med hundrädda människor

Det finns forskning som visar på de positiva effekterna med djur i vården (även om man kan undra varför man måste forska på något som känns så naturligt och som vi mångårigt redan känner till).

Hälsoeffekterna ökar om man är aktiv tillsammans med hunden och om man har en positiv inställning. Djuren får sin största betydelse i krissituationer och när livssituationen förändras. Flera forskare påvisar i studier hundens betydelse för de äldres livsstil. De har färre depressioner, mår bättre fysiskt och är aktivare. Det beror på att de måste ta ansvar för de levande. Äldre upplever också att hunden ger trygghet och skydd. Det uppstår olika ”effektkedjor”. Hundintresset leder till fysiska aktiviteter som i sin tur påverkar fysiologiska och medicinska funktioner. Behovet av mediciner minskar och sänker vårdkonsumtionen.

Man har dessutom intervjuat svårt sjuka människor och studerat vilken betydelse hunden har när man drabbats av en svår sjukdom, och om relationen förändrats i och med sjukdomen. Hunden anpassar sig till ägarens behov och har en enorm förmåga att läsa av kroppsspråket. Alla intervjuade hundägare beskrev hundens stora roll som lyssnare.

Robin heter egentligen ”Trixiez´s Diamond Boy Robin” och kommer från Trixiez´s kennel

Stamtavla

SUCH Nocturnes Trubadur SUCH
Pascavale Freddie Mercury
Chadville Manhatten at Telvara
Harana Gold Dust for Pascavale
Immenhof's Song of Joy INTUCH
Bonema Gold Sovereign for Choya
Royal Companion Gold for Immenhof
Corbona's
X-Travagant 
INT FIN EST SUCH MSG-95
Crawford Command Mission

 
FINUCH EUW-91 FINV-98
Space Mission via Chantizr
INT FIN EST SUCH W-91 ESTW-94
Crawford Coctail
Corbona's Yessibel Cinola Hogan
Corbona's GoldberryCopyright © 2009 Meddys. Webdesign Nina Lindström.